Salade met peer en geroosterde walnoten

    Salade met peer en geroosterde walnoten

    2keer bewaard
    12min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete recepten voor een lekkere herfst / winter salade. Ik houd van het contrast van zoete, rijpe peren en een pittige vinaigrette. Ik gebruikte lollo rosso, maar je kunt ook een ander soort sla te gebruiken. Een vers stokbrood is er erg lekker bij.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 75 gr walnoten, gehakt
    • 1/2 sla, zoals frisee of lollo rosso
    • 2 rijpe peren, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
    • 25 ml olijfolie
    • 25 ml balsamico azijn
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • versgemalen peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Rooster de walnoten in een droge pan op matig vuur goudbruin. Let op dat ze niet te donker worden dan zullen ze bitter smaken.
    2. Scheur de sla in hapklare stukken en leg op twee borden. Snijd de peren en leg ze op de salade. Strooi de geroosterde walnoten erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren