Salade met Sharonfruit en hazelnoot

    Salade met Sharonfruit en hazelnoot

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om fruit op te nemen in een hartige salade. Sharonfruit of ook wel kaki wordt gemengd met geroosterde hazelnoten en sla. Serveer als een voorgerecht of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr ongepelde hazelnoten, grof gehakt
    • 3 stuks sharonfruit (kakivruchten)
    • 3 handenvol gemengde salade
    • 2 eetlepels hazelnootolie
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1-2 eetlepels sherry-azijn
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Rooster de hazelnoten lichtjes in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet aanbranden. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
    2. Snijd het sharonfruit in tweeën en vervolgens in dunne reepjes. Scheur de salade bladeren in hapklare stukjes. Meng met de hazelnoten en de salade.
    3. Meng de hazelnoot- en olijfolie met zout. Voeg azijn en mosterd toe en meng goed. Voeg zout en peper toe. Besprenkel over de salade, meng en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren