Salie beignets

    Salie beignets

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen die van salie houdt moet dit lekkere recept absoluut proberen. Zelf geteelde salie is het beste voor dit recept omdat je dan zeker weet dat het biologisch is. Hoe groter de bladeren, hoe beter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 tot 30 grote verse saliebladeren
    • 225 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 75 ml melk
    • mespuntje zout
    • 2 eieren
    • plantaardige olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Was de salieblaadjes onder koud water en droog ze goed af met keukenpapier.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, melk, zout en eieren en meng met een elektrische handmixer tot een dik beslag. Dek af en laat ten minste 1 uur staan bij kamertemperatuur.
    3. Verhit de olie. Als er piepkleine belletjes rond het handvat van een houten lepel te zien zijn, kun je beginnen met bakken. Roer door het beslag met een spatel. Dip elk salie blad in het beslag, met behulp van een vork en leg het in de hete olie. Bak goudbruin aan alle kanten en haal eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren