Pasta met zwarte bonen en groenten

    Pasta met zwarte bonen en groenten

    9keer bewaard
    35min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden vegetarische pasta, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Een stevige, heerlijke saus op basis van tomaat, spinazie en zwarte bonen, geserveerd met volkorenpasta. Ook lekker met zilvervliesrijst, en het blikje zwarte bonen kan vervangen worden door borlottibonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) volkoren fusilli
    • 350 ml groentebouillon
    • 100 gr verse spinazie, fijngesneden
    • 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 150 gr diepvries broccoli
    • 3 kleine tomaten, in stukjes
    • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing bereiden; afgieten en apart zetten.
    2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de groentebouillon aan de kook brengen. Vuur laag zetten en spinazie, ui, knoflook, cayennepeper, zout en peper toevoegen. De zwarte bonen en broccoli erdoor roeren en onder voortdurend roeren 5-10 minuten verder koken.
    3. Tomaat aan de sauspan toevoegen en nog 10 minuten laten koken, of tot alle groenten gaar zijn. Over de gekookte pasta verdelen en eventueel garneren met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren