Schaakbord koekjes

    Schaakbord koekjes

    1keer bewaard
    2uur55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De voorbereiding die deze koekjes vereisen zijn niet mis, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Repen gewoon en chocoladedeeg worden gelaagd om deze prachtige koekjes te vormen.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 300 gr witte bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 150 gr boter
    • 1 ei
    • 1 theelepel ongezoete cacaopoeder
    • 1 eiwit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Werk de bloem, boter, suiker en ei tot een deeg. Dek af en laat 1-2 uur in de koelkast staan.
    2. Houd een handvol deeg apart. Verdeel het resterende deeg in tweeën. Kneed de cacao in een helft. Rol het gewone en chocoladedeeg uit tot rechthoeken met een dikte van 5 mm (van hetzelfde formaat).
    3. Bestrijk het gewone deeg met eiwit en leg het chocoladedeeg er bovenop.
    4. Snijd met behulp van een liniaal zeer nauwkeurig 5 mm dikke repen.
    5. Rol het overgebleven deeg uit tot 5 mm dikte. Rangschik de deegstukken in een schaakbordpatroon bovenop dit deeg. Plak ze vast met eiwit.
    6. Wikkel het schaakbord in het deeg en dan in folie. Zet weer in de koelkast.
    7. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6 en vet een bakplaat in en bestrooi deze met wat bloem. Snijd het deeg in 5 mm dikke plakken en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren