Sinaasappelkoekjes

    Sinaasappelkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Als je van sinaasappels houdt, zijn dit de koekjes voor jou. Romige koekjes worden op smaak gebracht met geraspte sinaasappelschil en overgoten met sinaasapelglazuur en meer geraspte schil.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 biologische sinaasappel
    • 4 eetlepels sinaasappellikeur
    • 1 snufje zout
    • 2 eieren
    • 275 gr witte bloem
    • glazuur: poedersuiker met sinaasappelsap
    • boter voor in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Schil de helft van de sinaasappelschil met een dunschiller en rasp de rest. Pers de sinaasappel en zet het sap opzij voor het glazuur.
    2. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Vet twee bak platen in.
    3. Klop boter tot deze luchtig is. Voeg suiker, geraspte sinaasappelschil, likeur, zout en eieren toe. Roer tot alles dik en romig is. Roer dan de bloem erdoor.
    4. Maak met twee theelepels kleine hoopjes beslag op de bakplaat. Laat er genoeg ruimte tussen. Leg de reepjes sinaasappelschil in de hoek van de bakplaat.
    5. Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn. Laat iets afkoelen en haal van de bakplaat. Verkruimel de afgekoelde reepjes sinaasappelschil.
    6. Voor het glazuur: Meng poedersuiker en genoeg sinaasappelsap om een dik glazuur te maken. Decoreer elk koekje met wat glazuur en bestrooi met verkruimelde schil. Laat stijf worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren