Sint Maarten gans

    Sint Maarten gans

    1keer bewaard
    3uur40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik weet niet zeker of mijn familie liever - de gans of de heerlijke kastanje en appel vulling eet! Dit recept voor gans zal zeker een familie-favoriet voor kerst of andere speciale gelegenheden worden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr kastanjes
    • 1 gans (ongeveer 3,5 kg)
    • zout naar smaak
    • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
    • 2 theelepels gedroogde marjolein
    • 3 appels
    • 150 gr rozijnen
    • 250 ml droge rode wijn
    • 1 eetlepel maïzena, gemengd met 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur40min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Snijd de kastanjes in met een scherp mes en bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. In de tussentijd was je de gans van binnen en buiten onder koud water en droog je hem met keukenpapier.
    4. Meng het zout, peper en marjolein en wrijf dit over de binnenkant en buitenkant van de gans.
    5. Schil de appels en snijd ze in vieren. Snijd in dunne plakjes en meng met de rozijnen.
    6. Haal de kastanjes uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 ° C / gasoven stand 6.
    7. Laat de kastanjes iets afkoelen, pel ze en voeg toe aan het fruit. Vul de gans met de vulling en bind vast met keukengaren.
    8. Leg de gans met de borstzijde naar beneden in een grote braadslee en braad in de voorverwarmde oven gedurende 80 minuten, draai om, zodat de borstzijde boven ligt en braad nog eens 40 minuten. Tip: besprenkel de gans met wat koud water bij het draaien, zodat de huid mooi en krokant wordt.
    9. Haal de gans uit de braadslee en plaats hem in een diepe ovenschaal of op een ovenvaste schotel, laat in de oven staan terwijl de temperatuur uitgeschakeld is.
    10. Pak de braadslee en verwijder zoveel mogelijk vet uit de ganzenbouillon, en giet de bouillon door een zeef. Breng de bouillon en de rode wijn aan de kook in een kleine pan. Roer de maïzena en water mengsel erdoor. Kook kort en roer tot de saus dik wordt.
    11. Snijd de gans en serveer met de rode wijn jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties