Sint-jakobsschelpen met Serranoham en spinazie

    Sint-jakobsschelpen met Serranoham en spinazie

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Je hoeft dit gerecht niet op smaak te brengen met zout vanwege de Serranoham. Ik houd van de combinatie van Serranoham en verse spinazie, het is heerlijk hartig en lekker. Je zou ook prosciutto of parmaham kunnen proberen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter, verdeeld
    • 2 eetlepels droge witte wijn
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 200 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt
    • 4 sint-jakobsschelpen
    • 4 plakjes Serranoham
    • 4 houten spiesjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een middelgrote pan op middelhoog vuur doe je een eetlepel boter, de witte wijn en de sjalot. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit koken op laag vuur tot het water volledig verdampt is.
    2. Omwikkel elke sint-jakobsschelp met een plakje Serranoham en zet dit vast met een houten spiesje.
    3. Verhit de andere eetlepel boter in een kleine koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spiesjes gedurende een minuut aan elke kant.
    4. Serveer de sint-jakobsschelpen op een bedje van de gekookte spinazie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren