Sint-jakobsschelpen volgens Brittany

    Sint-jakobsschelpen volgens Brittany

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Mijn oma en mijn moeder maakten dit recept regelmatig en oh, wat is het lekker! Zeker met de kuit. Gebruik twee verse sint-jakobsschelpen per persoon. Vraag je visboer om de sint-jakobsschelpen schoon te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 sint-jakobsschelpen
    • 100 ml droge witte wijn (Probeer Muscadet of Gros Plan, of een droge witte wijn uit de Loire vallei)
    • 25 gr paneermeel
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 2 theelepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Als je nog ongeopende schelpen hebt, reinig ze dan door onder stromend water eerst zoveel zand als mogelijk te verwijderen. Open de schelpen met een mes en snijd de spier, waar zij hecht aan het vlakke deel van de schelp. Bewaar alleen de spier (witte deel) en kuit en zet ze terug in de schelp.
    2. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de gehakte sjalotjes toe, bak ze vijf minuten en voeg dan de witte wijn toe en kook gedurende nog eens twee minuten. Voeg deze saus aan de schelpen toe en bestrooi met paneermeel.
    3. Zet de schelpen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren