Sneeuwwitje-cake

    Sneeuwwitje-cake

    12keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik ken deze cake ook als roodkapje-cake vanwege het felle rode glazuur. Iedereen die graag kersentaart lust zal er niet genoeg van kunnen krijgen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 2-3 eetlepels melk
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels Nutella
    • 1 pot morellen (zure kersen)
    • Crème
    • 200 gr slagroom
    • 1+3 zakjes slagroomversteviger
    • 1+1 zakje vanillesuiker
    • 250 gr kwark
    • 3 eetlepels suiker
    • Decoratie
    • 1 pakje taartglazuur
    • zure kersensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Maak een beslag van de boter, suiker, vanillesuiker en eieren. Voeg de melk toe evenals de bloem gemengd met bakpoeder.
    2. Vet een springvorm in en vul deze met de helft van het beslag. Meng de rest van het beslag met de Nutella en verspreid dit over het lichte deeg. Giet de kersen af en verdeel ze over het beslag.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de taart 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    4. Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker en een zakje slagroomversteviger. In een andere kom, meng je de kwark met de andere 2 zakjes versteviger en het andere zakje vanillesuiker en meng dit door de slagroom. Verspreid het roommengsel over de afgekoelde cake en laat gedurende tenminste 6 uur intrekken, het beste kan dit 's nachts.
    5. Maak het glazuur met de zure kersensap en giet dit over de taart. Zet weer terug in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren