Snelle rozijnen-kruiden koek

    Snelle rozijnen-kruiden koek

    1keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van de snelste recepten die ik ken. Je kunt deze heerlijke koek maken als je onverwachte gasten hebt, of wanneer je plotseling trek in koek krijgt!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr zachte boter
    • 350 gr basterdsuiker
    • 6 eieren
    • 500 gr bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 3 eetlepels kaneel
    • 250 ml sterke, koude koffie
    • 125 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Klop de boter en suiker luchtig. Meng er geleidelijk de eieren door. Meng vervolgens de bloem, bakpoeder en specerijen erdoor, en voeg aan het einde de koffie en rozijnen toe.
    3. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven (in een tulband taartvorm, gaat het een beetje sneller), tot een sateprikker of breinaald er schoon uit komt

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren