Snelle scones

    Snelle scones

    11keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze scones zijn perfect voor last minute gasten. Je moet ze eten terwijl ze zo vers mogelijk zijn, bij voorkeur, terwijl ze nog warm zijn, zodat de boter smelt. En serveer met jam natuurlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 280 gr bloem
    • 4 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 55 gr koude boter
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 3 eetlepels room
    • 3 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in de keukenmachine met behulp van de pulseer instelling. Voeg de boter in stukjes toe en pulseer het tot een kruimeldeeg. Voeg de losgeklopte eieren, room en melk toe en laat de machine deeg van dikke klonten vormen.
    3. Kneed het deeg kort en licht en verdeel het in 10 stuks. Rol elk stuk tot een bal en druk plat. Leg ze op een goede afstand van elkaar op een bakplaat (bekleed met bakpapier of ingevet). Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Eet ze terwijl ze nog warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren