Pastasalade met champignons en munt

    Pastasalade met champignons en munt

    11keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pastasalade met champignons die door de muntsmaak licht en geraffineerd van smaak wordt. Een paar geplette peperkorrels erover verdelen en garneren met resterend muntblad voordat de salade warm opgediend wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pak (500 gr) farfalle pasta
    • 4 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 500 gr champignons, in plakjes
    • 4 uien, in ringen
    • 1 liter extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 10 takjes verse munt
    • 1 mespuntje zout
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten, afkoelen, in een grote kom doen en 3 eetlepels olijfolie erdoor scheppen.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de resterende olijfolie verhitten en daarin champignons en ui al roerend lichtbruin bakken. Al roerend in kleine beetjes tegelijk de room toevoegen. De takjes munt toevoegen en 5 minuten al roerend laten koken.
    3. Op smaak brengen met zout en peper. De munttakjes met een schuimspaan verwijderen. De gekookte pasta toevoegen en omscheppen tot de salade goed gemengd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Gemakkelijk te maken, weinig ingrediënten en super lekker. Een salade maakt het compleet. - 19 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren