Speculaasrepen

    Speculaasrepen

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Duitse recept is voor overheerlijke koekjes. Ze worden verrijkt met amandelen en gekruid met piment en kaneel. Serveer ze met een kopje thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 2 eieren
    • 2 eetlepels water
    • 250 gr donkerbruine basterdsuiker of witte kristalsuiker
    • rum essence, naar smaak
    • 1/2 theelepel gemalen piment
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 35 gr gesneden gemengd gedroogd fruit
    • 75 gr chocolade, geraspt
    • 250 gr witte bloem
    • 3/4 theelepel bakpoeder of baksoda
    • 125 gr amandelen, fijngehakt
    • 65 gr jam (optioneel)
    • voor het glazuur:
    • 2 eetlepels poedersuiker of zoveel als nodig
    • 1 eetlepel warm water of zoveel als nodig is
    • 1 theelepel citroensap of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de eieren, water en suiker in een grote kom tot een licht en luchtig geheel. Roer de rum essence, piment, kaneel, gemengd fruit en chocolade erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder en roer ook dit erdoor. Meng de amandelen en de jam (indien gebruikt) erdoor en roer goed.
    3. Verspreid het beslag over de voorbereide bakplaat en smeer het glad. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snijd ze in ruitvorm, terwijl het nog warm is. Laat afkoelen op de bakplaat.
    4. Ondertussen meng je het warme water met het citroensap en poedersuiker tot een dun en transparant glazuur. (Pas de hoeveelheden aan om een goede consistentie te krijgen). Bestrijk de koekjes met het glazuur zodra ze zijn afgekoeld. Bewaren in een koekblik.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren