Tergoule (rijstpudding)

    (4)
    5 uur 5 minuten

    Dit Franse dessert is een specialiteit uit Normandië. Rijst wordt langzaam gebakken met gezoete, met kaneel gekruide melk. Het lange bakproces zorgt voor een heerlijk dikke, gekarameliseerde bovenkant.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 175 gr basterdsuiker
    • 175 gr pudding rijst met korte korrel
    • 2 liter verse volle melk (of rauwe melk, als je het authentiek wilt houden)
    • 1 snufje kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur5min 

    1. Verwarm de oven op 150 ° C / gasoven stand 2.
    2. Meng de suiker, vanille suiker, rijst en kaneel in een grote ovenschaal .
    3. Bak in de oven gedurende 4 1/2 tot 5 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren