Tomaten pastasaus met basilicum en mozzarella

    Tomaten pastasaus met basilicum en mozzarella

    2keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk te maken tomatensaus, die absoluut hemels smaakt, en je zou nooit raden dat hij in slechts ongeveer 30 minuten klaar is. Meestal maak ik penne of spaghetti, maar elke andere pasta is net zo goed.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, grof gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 1-2 eetlepels tomatenpuree (75 gr)
    • 2 (400 gr) blikken hele roma tomaten
    • 1 handvol verse basilicum, gesneden in fijne reepjes
    • 40 gr (2 eetlepels) boter
    • 50 ml room of crème fraîche
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 200 gr mozzarella, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie op een matig vuur en roerbak de ui gedurende ongeveer 10 minuten. Na 5 minuten voeg je de knoflook toe.
    2. Voeg de tomatenpuree en de tomaten uit blik toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat 10 minuten sudderen. Voeg de basilicum toe en roer. Roer de 2 eetlepels boter erdoor. Laat even sudderen en voeg de room of crème fraîche toe.
    3. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er tenslotte de mozzarella over, laat deze een beetje smelten en serveer met een pasta naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren