Tunesische sinaasappelcake

    Tunesische sinaasappelcake

    2keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Het belangrijkste ingrediënt in deze taart is een mooie, grote, biologische sinaasappel. En echt goede extra vergine olijfolie. Het recept werd me gegeven door mijn vriendin Aziza, die het weer van haar tante kreeg. Het is eenvoudig te maken, maar absoluut hemels.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 grote sinaasappel
    • 300 gr basterdsuiker
    • 75 ml extra virgin olijfolie
    • 280 gr witte bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 4 grote eieren
    • 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5. Vet een 23 cm springvorm in.
    2. Snijd de harde stukjes uit de boven-en onderkant van de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in schijfjes en verwijder alle zaadjes. Pureer de sinaasappel met de schil in een keukenmachine. Voeg een derde van de suiker en de olijfolie toe en blijf te mengen tot alles goed gecombineerd is.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
    4. Klop de eieren en de rest van de suiker met een elektrische handmixer gedurende tenminste vijf minuten tot een zeer luchtig geheel. Roer de helft van het bloemmengsel erdoor, vervolgens de sinaasappel en de vanille, daarna de rest van de bloem. Meng goed, maar niet te lang.
    5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk glad. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 160 C / gasoven stand 2 en bak nogmaals gedurende 30 minuten tot de taart goudbruin is en een spies er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren