Veldzuringsoep

    Veldzuringsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een nogal lichte veldzuringsoep. Als je liever een sterkere smaak wilt, kun je meer veldzuring gebruiken. De bladeren moeten jong en zacht zijn, dat is meestal in de lente.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel boter
    • 2 sjalotten, gepeld en fijngehakt
    • 60 gr veldzuring bladeren, gewassen en stengels verwijderd
    • 800 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 1 eierdooier
    • 125 ml dubbele room of crème fraîche
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter en fruit de sjalotten totdat ze doorschijnend zijn. Hak de veldzuring bladeren grof, doe ze bij de sjalotjes en roerbak ze tot ze slap worden. Roer de bloem erdoor en kook totdat deze beige wordt. Voeg dan langzaam de bouillon toe en roer tot de bloem volledig is opgenomen. Dek af en laat 15 minuten sudderen.
    2. Pureer de soep en warm hem op. Haal vervolgens van het vuur, meng de eierdooier met de room en roer dit door de soep. Kruid met zout en peper en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren