Verfijnde zalm ceviche

    Verfijnde zalm ceviche

    4keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een elegant, fris en heerlijk voorgerecht met vis dat smelt in je mond. Blokjes zalm worden ingelegd in citroen en sinaasappelsap, en vervolgens geserveerd in kleine glaasjes met prei en een zure vinaigrette.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 prei, alleen het witte gedeelte
    • 1 citroen
    • 1 sinaasappel
    • 1 zalmfilet, in kleine blokjes gesneden
    • zeezout en peper naar smaak
    • 3-4 eetlepels olie
    • sinaasappel-of citroenschil, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:55min 

    1. Knijp het sap van de sinaasappel en citroen uit. Houdt 2 eetlepels apart voor de vinaigrette.
    2. Marineer de zalm in het resterende sinaasappel- en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Laat 30 minuten afkoelen.
    3. Kook ondertussen de prei in een snelkookpan gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.
    4. Om de vinaigrette te maken meng je het bewaarde sap met zout, peper en 3-4 eetlepels olie.
    5. Doe in elk glas 1 theelepel prei, 1 theelepel vinaigrette en 2 eetlepels zalm. Versier met citroen of sinaasappelschil.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren