Verse vijgenjam

    Verse vijgenjam

    5keer bewaard
    55min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vijgenjam, zodat je het hele jaar door van vijgen kunt genieten. Deze jam is heerlijk met toast of zelfs geserveerd met kaas en crackers. Je kunt de vanille weglaten als je een pure vijgensmaak wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 1kg vijgen, gewassen en in blokjes gesneden
    • 700 gr basterdsuiker
    • 2 citroenen, sap alleen
    • 1 vanillestokje, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng alle ingrediënten in een grote pan en laat een nacht marineren.
    2. De volgende dag breng je de inhoud van de pan aan de kook, zet het vuur laag en kook 40 minuten. Verwijder het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en doe ze terug in de jam. Meng goed.
    3. Vul gesteriliseerde potten (vantevoren gekookt in heet water), veeg de randen van de potten af en sluit goed.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren