Wafels met slagroom

    Wafels met slagroom

    4keer bewaard
    14min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Er is niets beter dan zelfgemaakte wafels. Deze wafels zijn perfect voor ontbijt, brunch, lunch of dessert. Serveer met verse bessen, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml volle melk
    • 100 ml slagroom, gekoeld
    • 2 eetlepels olie
    • 250 gr witte bloem
    • 3 eieren, gescheiden
    • 50 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:14min 

    1. Meng de eierdooiers en de melk. Zeef de bloem erdoor en roer suiker erbij. Meng goed om eventuele klontjes weg te krijgen.
    2. In een aparte kom klop je de eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag. Roer de olie erdoor.
    3. Vet een wafelijzer in en verwarm. Als het warm is, schep je het beslag in het ijzer en sluit je het. Bak 4 minuten. Haal de wafel eruit en laat afkoelen.
    4. Giet de room in een kom en klop stijf. Schep wat slagroom op de wafel. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren