Witte aspergesoep

    Witte aspergesoep

    8keer bewaard
    50min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een gladde en heerlijke soep waar je warm van wordt. Geniet ervan met knapperig vers brood met boter. Het is perfect voor de koude wintermaanden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 100 gr boter
    • 100 ml crème fraîche
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 600 gr witte asperges
    • 1 mespuntje chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Schil taaie stengels van asperges met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 3 cm lengte.
    2. Smelt de boter in een steelpan. Fruit de ui en bak op laag vuur gaar. Voeg de asperges toe en roerbak gedurende 5 minuten.
    3. Strooi de bloem over de asperges, meng goed en laat op laag vuur sudderen.
    4. Giet de bouillon over de asperges, meng goed met een houten lepel en breng aan de kook.
    5. Verlaag het vuur tot laag en laat gedurende 30 minuten sudderen.
    6. Pureer de soep met een staafmixer, in een blender of foodprocessor. Haal de soep door een fijne zeef.
    7. Breng op smaak met zout, voeg dan crème fraîche toe. Bestrooi tenslotte met chilipoeder en serveer.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren