Zalm met citroen en munt

    Zalm met citroen en munt

    2keer bewaard
    33min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit makkelijke zalm recept is mijn handelsmerk. Mijn familie vraagt er wekelijks om. Zalmfilets worden kort gebakken, dan bedekt met een heerlijke citroen en mint paneer. Vervolgens wordt de zalm helemaal gaar gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr zalmfilets, met huid
    • 1 citroen, schil en sap
    • 1 sneetje meergranenbrood
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 6 tenen knoflook, gepeld
    • 1 kleine handvol verse munt
    • 1 snufje cayennepeper
    • 2 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 23min  ›  Klaar in:33min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    2. Besprenkel de vis met het citroensap.
    3. Meng het meergranenbrood, zout, peper, knoflook, munt, cayennepeper en citroenschil in een keukenmachine (je kunt ook alles met de hand hakken, maar het moet zeer fijn gesneden worden).
    4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalm met de huid naar boven gedurende 3-5 minuten op matig hoog vuur. Plaats in een ovenschaal met de huid naar beneden. Verspreid de broodmix over de zalm en druk licht aan. Bak 15-20 minuten tot de vis gemakkelijk met een vork breekt en de korst bruin is. Als de filets dik zijn, dan moeten ze een beetje langer in de oven. Leg er dan een stuk aluminiumfolie over zodat ze niet verbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren