Groentensaus met een (pasta)strikje
1 / 1 Foto van:  
Blader

Groentensaus met een (pasta)strikje

  • 4 1
  • 2
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 35min

Farfallepasta met een tomatengroentensaus die een heerlijke bite heeft door de gebakken spekjes en een onverwacht volle smaak door de worcestersaus.

Layla Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gram Farfallepasta (strikjes)
  • 375 gram Magere spekblokjes (3 pakjes)
  • 500 gram Tomatenpuree (1 pakje)
  • 3 teentjes Knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 Prei, gewassen en in halve ringen
  • 3 Witte uien (middelgroot), gepeld en gesnipperd
  • 1 Rode paprika, gewassen en in stukjes
  • 150 gram Verse sperziebonen, gewassen en gesneden
  • 1 blikje Mini-champignons (Bonduelle), uitgelekt
  • 1 el Worcestersaus
  • Peper en zout
  • Peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Was en snijd de groenten. Breng alvast een pan met ruim water aan de kook voor de pasta.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  3. Schep de spekblokjes uit de pan en houd ze warm in een schaaltje onder aluminiumfolie.
  4. Doe de pasta in het water en breng opnieuw aan de kook. Laat het gaar worden in ongeveer 12 minuten.
  5. Fruit de knoflook in het bakvet van de spekjes ongeveer 1 minuut. Voeg dan de prei en de ui toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg dan de paprika, sperzieboontjes en minichampignons toe. Roerbak kort en voeg dan het pakje tomatenpuree toe.
  7. Schep alles door elkaar onder toevoeging van 1 eetlepel worcestersaus, wat peper en ongeveer 1 theelepel peterselie. Naar smaak kan je nog wat zout toevoegen maar de saus is al zout van de spekjes. Warm het geheel goed door.
  8. Giet de pasta af en serveer met de groentensaus.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

0
van Bellemay

- 21 mrt 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties