Mama's lievelings macaroni

    Mama's lievelings macaroni

    6keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze gehaktschotel geserveerd met macaroni en andijvie maakt mijn moeder altijd voor ons met speciale gelegenheden. Nu maak ik het voor gasten of gewoon omdat het zo lekker is. Het lijkt veel maar is zo klaar en heerlijk om te eten. Misschien een vreemde combi maar oh zo lekker. Daarom wil ik dit met jullie delen.

    Gwendolien Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 bruine boterhammen
    • 4 eetlepels melk
    • 1 kilo rundergehakt
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 2 zakjes geraspte belegen kaas
    • 2 eetlepels paprikapoeder
    • 1 eetplepel braad en gril kruiden
    • 1/4 theelepel peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels tomatenketchup
    • 1 ei
    • 2 eetlepels ketjapmanis
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 bakje verse peterselie, fijngehakt
    • 100 gram ontbijtspek
    • 500 gram macaroni
    • 300 gram andijvie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg 2 boterhammen in de 4 eetlepels melk en laat het brood de melk opnemen.
    2. Meng het rundergehakt in een grote kom met het verkruimelde (in melk geweekte) brood, de blokjes paprika, de geraspte kaas, paprikapoeder, braad-en-gril kruiden, peper en zout, tomatenketchup, het ei en ketjap manis. Meng alles goed door elkaar met je handen.
    3. Bak op een laag vuur de ui en peterselie totdat de ui glazig is. Doe daarna de ui en peterselie bij het gehakt en meng goed door.
    4. Doe het gehaktmengsel in een grote ovenschaal of verdeel over twee schalen (dan is hij eerder gaar). Leg over het mengsel de plakken ontbijtspek. Doe de schalen in een voorverwarmde oven van 220 graden en laat ze 25 minuten in de oven staan. Haal na 25 minuten het ontbijspek eraf en zet terug nogmaals 25 minuten.
    5. 10 minuten voordat het gehakt klaar is kook je de macaroni zoals vermeld op de verpakking en maak je de andijvie schoon en snij in flinterdunne reepjes
    6. Haal de schotels met gehakt uit de oven. Schep macaroni op de borden. Snij het gehaktmengsel in stukken en leg op de macaroni. Doe er een pluk gesneden andijvie bovenop en schenk over het geheel wat ketjap manis. Niet te veel anders wordt het te zout. Meng alles lekker door elkaar op het bord en eet smakelijk!!

    Invriestip

    als je veel gehaktschotel over hebt kun je dit makkelijk invriezen om op een later moment dit nog eens heerlijk te eten. Je kunt het ook in stukken snijden en tussen een pistolet leggen of als gehaktschotel bij aardappelblokjes. Wij kregen dit altijd van mijn moeder en dit was echt het allerlekkerste gerecht wat wij thuis geserveerd kregen

    Gebruik van restjes

    Kan van te voren gemaakt worden. Maak de schotel en zet in de koelkast je kunt het de volgende dag prima weer opwarmen in de oven of magnetron. En je kunt meer schotels maken voor grotere groepen. Handig voor op een feestje. Haal maar uit je koelkast, zo de oven weer in... hoef je ook niet steeds in de keuken te staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren