Tamme eendenborst met sinaasappel

    Tamme eendenborst met sinaasappel

    6keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Tamme eendenborst met sinaasappel

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 filets de canette of 4 filets de canard
    • grof gemalen peper, zout
    • ½ potje sinaasappelmarmelade
    • 4 dl. sinaasappelsap
    • 5 dl. gevogelte- of kalfsfond
    • eventueel een scheutje sinaasappellikeur
    • koude klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Van de eendenborsten de vliesjes (vleeszijde) en overtollig vet verwijderen; de vetzijde met een scherp mes juist tot op het vlees inkruisen.
    2. Eendenborsten royaal kruiden met grof gemalen peper en zout en in een droge koekenpan eerst op de vetzijde en vervolgens op de vleeszijde mooi goudbruin bakken.
    3. Eendenborsten met de vetzijde naar boven op een ovenplaat leggen en licht met wat van de sinaasappelmarmelade insmeren.
    4. Overige marmelade met het sinaasappelsap aan de kook brengen en tot ongeveer de helft laten inkoken.
    5. Fond toevoegen en opnieuw inkoken tot de jus / saus licht gebonden is.
    6. Eendenborsten in een matig warme oven 160° C. in ongeveer 10 tot 12 minuten rosé laten worden; eendenborsten - eventueel nog even laten rusten en - vervolgens in plakken snijden.
    7. onderwijl de jus / saus opnieuw aan de kook brengen; desgewenst op smaak maken met een scheutje likeur en afmonteren met de koude boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren