Kaassoep met amandel

    Kaassoep met amandel

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kaasoep met amandel en crème fraîche.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr geschaafde amandelen
    • 100 gr boter
    • 4 sjalotten of 2 uien
    • 100 gr bloem
    • 2 el gedroogde tijm of dragon
    • ¾ l melk
    • 1¾ l groentenbouillon
    • 4 dl wijn (muscadet)
    • 400 gr jongbelegen kaas (geraspt)
    • versgemalen peper
    • 3 el citroensap
    • 2 dl crème fraîche
    • 100 gr rucola
    • stokbrood
    • knoflook boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin en zet weg tot gebruik.
    2. Snipper de sjalotten. Doe de boter in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten. Voeg de bloem en de tijm toe, bak even maar zorg dat de bloem niet kleurt, voeg in gedeelten de melk al roerende toe en maak een gladde saus.
    3. Giet de bouillon en de wijn erbij en breng de soep aan de kook.
    4. Schep de kaas in gedeelten door de soep en laat al roerende smelten. Voeg naar smaak versgemalen peper en een beetje citroensap toe, maar zorg dat de soep niet korrelig wordt.
    5. Was de rucola, sla de crème fraîche een beetje lobbig.
    6. Rooster het stokbrood en besmeer met knoflook boter.
    7. Presentatie: Serveer de soep in hete soepkoppen. Schep er een dot crème fraîche op en garneer met geschaafde amandelen en wat rucola.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren