Konijn gestoofd op grandma's manier

    (1)
    3 uur 40 minuten

    Konijn gebraden en gestoofd.


    Noord-Brabant, Nederland
    164 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 konijnen bouten
    • zout
    • peper
    • nootmuskaat
    • knoflook
    • roomboter
    • uien, fijngesneden
    • laurierblad
    • rode wijn
    • appel, in blokjes
    • speculaas of peperkoek voor het sudderen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Konijn met zout en peper, en de andere kruiden insmeren. Ondertussen de boter smelten, het lekkerst met roomboter.
    2. Konijnenbouten in de boter bruin braden, uien toevoegen, vuur lager zetten en de wijn, laurierblad en de appelblokjes erbij doen. Zo laten sudderen ongeveer 2a3 uur tot het vlees van het bot afkomt.
    3. Speculaas of peperkoek toevoegen terwijl het suddert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    14

     -  21 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren