Konijn gestoofd op grandma's manier

    Konijn gestoofd op grandma's manier

    12keer bewaard
    3uur40min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Konijn gebraden en gestoofd.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 konijnen bouten
    • zout
    • peper
    • nootmuskaat
    • knoflook
    • roomboter
    • uien, fijngesneden
    • laurierblad
    • rode wijn
    • appel, in blokjes
    • speculaas of peperkoek voor het sudderen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Konijn met zout en peper, en de andere kruiden insmeren. Ondertussen de boter smelten, het lekkerst met roomboter.
    2. Konijnenbouten in de boter bruin braden, uien toevoegen, vuur lager zetten en de wijn, laurierblad en de appelblokjes erbij doen. Zo laten sudderen ongeveer 2a3 uur tot het vlees van het bot afkomt.
    3. Speculaas of peperkoek toevoegen terwijl het suddert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    11

    - 21 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren