Pesto Del Sol

    Pesto Del Sol

    12keer bewaard
    15min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Na een zomerlang zon wiek ik mijn basilicumplanten kort om deze verrukkelijke pesto te maken. De pesto wordt verzacht met verse spinazie en krijgt wat extra smaak door de zwarte olijven. Ik maak altijd grote porties die ik voor het hele jaar door in kleine bakjes invries. In de koelkast blijft de pesto een week goed. Door pasta scheppen, over vlees of brood smeren of om uw favoriete gerechten te kruiden. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr verse spinazie
    • 175 gr verse basilicum
    • 90 gr pijnboompitten
    • 60 gr walnoten
    • 24 kleine zwarte olijven
    • 4 teentjes knoflook
    • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 75 gr geraspte pecorino
    • 225 ml extra virgin olijfolie
    • 1 mespuntje versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een keukenmachine spinazie, basilicum, pijnboompitten, walnoten, olijven en knoflook mengen. Parmezaanse kaas en pecorino toevoegen. In kleine beetjes de olie toevoegen en tot een gladde massa mengen. Op smaak brengen met peper. Serveren op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren