ooo: ontieglijk oerlekkere oesters

    ooo: ontieglijk oerlekkere oesters

    4keer bewaard
    26min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Oesters uit de oven, met gegratineerde kaas. Dit gerecht kan als voorgerecht of tussengerecht worden geserveerd, maar het is érg machtig, dus niet meer dan 3 oesters pp. Ook voor wie geen rauwe oesters lust: dit lust je!!

    robin Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 24 oesters
    • 3 stengels bosui
    • 1 potje creme fraiche
    • mespuntje peper
    • geraspte oude kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1min rusten  ›  Klaar in:26min 

    1. Neem 24 oesters voor 8 personen, het is een recept dat vult.
    2. Open de oesters, schenk het zeewater eruit en vul één kant met oester bij met fijn gesnipperde bosui, peper, oude geraspte kaas en creme fraiche (flinke schep). Drie minuten in een voorverwarmde oven leggen, 200 gr, zodat de kaas iets is gesmolten. Bord opmaken: taugé in nestjes leggen, zodat de oester hierop goed kan blijven liggen, als versiering op het bord.
    3. Nectar van Pedro Ximinez langs de zijkant van het bord als bordgarnering. Serveren met een Pinot Gris, bijvoorbeeld Cave de Ribeauvillé of Pouillie Fuisé. Dit gerecht kan als voorgerecht of tussengerecht worden geserveerd, maar het is érg machtig, dus niet meer dan 3 oesters pp. Ook voor wie geen rauwe oesters lust: dit lust je!!

    Tip

    Fantastisch gerecht, eenvoudig klaar te maken, superlekker en iedereen lust dit, ook mensen die niet van oesters houden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    robin
    van
    0

    - 18 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren