Risotto van langoustine met gebakken kammosselen

    Risotto van langoustine met gebakken kammosselen

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Risotto van langoustine met gebakken kammosselen

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr. risotto rijst “Arborio”
    • olijfolie
    • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesnipperd
    • 75 gr. gesnipperde sjalot
    • 1 dl. droge witte wijn
    • schaaldierenbouillon
    • gevogeltebouillon
    • 50 gr. boter
    • 400 gr. langoustinestaartje
    • 500 gr. kammosselen
    • gehakte kervel of peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Langoustinestaartjes in grove stukken snijden. Kammosselen zorgvuldig in koud water wassen; van eventuele ongerechtigheden ontdoen en ze vervolgens goed drogen. Kruiden wassen en fijnhakken.
    2. Schaaldieren- en gevogeltebouillon tegen de kook aanbrengen.
    3. De knoflook met gesnipperde sjalot in wat olijfolie zonder kleuren aanfruiten; de rijst toevoegen en kort laten meefruiten tot de korrels glanzen.
    4. De witte wijn toevoegen en deze geheel laten weg koken; vervolgens lepel voor lepel de bouillon aan de kokende rijst toevoegen tot dat deze voldoende vocht heeft geabsorbeerd en gaar is, maar ook nog enige “bite” heeft.
    5. De risotto afmaken met de boter, de langoustinestaartjes en de kruiden.
    6. Onderwijl de kammosselen in olijfolie een koekenpan op hoog vuur aanbakken; op keukenpapier laten en licht zout.
    7. De risotto in een steker midden op voorverwarmde borden dresseren en er tot slot de kammosselen omheen scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren