Lamsschouderkarbonade met lamsniertjes, tijm en olijven

    Lamsschouderkarbonade met lamsniertjes, tijm en olijven

    2keer bewaard
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lamsschouderkarbonade met lamsniertjes, tijm en olijven.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 racks van lamsschouder van elk 4 koteletjes
    • rozemarijn, tijm, oregano
    • zeezout
    • olijfolie
    • 4 lamsniertjes
    • 200 gr. ontpitte groene olijven, in de lengte gehalveerd
    • vers tijmblad
    • 1 kg. Charlotte aardappels
    • krachtige olijfolie
    • zeezout
    • knoflook, rozemarijn, tijm, oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Rozemarijn-, tijm- en oreganoblaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken. De kruiden met zeezout en olijfolie tot een pasta mengen. Lamsracks met deze pasta kruiden en dit enige tijd laten intrekken. Lamsracks op hoog vuur aanbakken en in en braadslee overbrengen.
    2. Lamsniertjes in koud water afspoelen en in de lengte halveren; eventueel aanwezige vliesjes en vetresten verwijderen en ze goed drogen.
    3. Aardappels in de schil wassen en drogen; aardappels in de lengte in gelijkmatige partjes snijden.
    4. Oven voorverwarmen op 200° C. Aardappels in een braadslee doen en besprenkelen met krachtige olijfolie; bestrooien met zeezout en royaal van de grof gehakte kruiden en het geheel voor (ruim) 45 minuten in de ovenplaatsen tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn
    5. Lamsracks in dezelfde oven in ongeveer 25 minuten rosé braden (checken !!); racks uit de oven halen en afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten laten rusten.
    6. Tijdens het rusten de niertjes zouten en op hoog vuur rosé bakken; aan het einde van de baktijd de olijven meebakken en het afsmaken met tijm, peper en zout/
    7. Lamsracks in koteletten verdelen en over voorverwarmde borden verdelen; borden afmaken met de geroosterde aardappelen en niertjes met olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren