Eendenborst met gedroogde peren en abrikozen

    Eendenborst met gedroogde peren en abrikozen

    3keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hoofdmaaltijd die altijd welkom is.

    Rheinland-Pfalz, Duitsland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eendenborsten
    • 2 eetlepels klein gesnipperde uien
    • 2 gedroogde peren (klein snijden)
    • 4 gedroogde abrikozen (klein snijden)
    • 2 eetlepels gehakte walnoten
    • 1 teelepel edelzoete paprika
    • 60 ml zoete vermout (martini)
    • 60 ml Kippebouillon (kan gedroogd zijn)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Eendenborsten van de huid scheiden en deze vethuid dan in de pan uitbraden. Af en toe omkeren. (de vleesborsten niet meebraden) Dit doen tot je ongeveer 2 eetlepels vet hebt gekregen.
    2. Voor de vulling; pan op kleine vlam warmen en dan de uien stukjes er glazig in aanbraden, ongeveer 2 min. dan de peren en abrikozenstukjes en walnootstukjes toevoegen en 3 to 4 minuten meestoven.
    3. De eendenborsten met een scherp mes insnijden zodat je een tas krijgt. dan van binnen en buiten met peper en zout in wrijven. Dan de vulling erin doen zodat je echter het vlees nog dicht kunt binden of steken met een tandenstoker.
    4. Wat van het opgevangen eendenvet in een pan en daarin de borsten anbraden, ongeveer 2 min. dan op kleinere vlam 4 min. verder braden. Daarbij af en toe draaien.
    5. Dan de borsten uit de pan in alufolie wikkelen en laten rusten. Het achtergebleven vet met de bouillion en de vermout afblussen (Evt indikken)
    6. Om op te dienen de borsten in kleine schijven snijden en met de saus opdienen. Bij dit gerecht smaakt heerlijk een ruccolasla en gemengde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren