Picknick Croissants

    2 uur 40 minuten

    Een croissantje met een overheerlijke satèvulling. Ideaal voor de picknick en gemaakt met ingrediënten uit de voorraad-/koelkast.

    Wina

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 stuks

    • 1 blikje gekoeld supercroissantdeeg à 340 gram
    • 2 porties kipsatè met pindasaus (diepvries)
    • 2 stuks hardgekookte eieren
    • 2 stuks lente-uitjes
    • 1/2 stuks rode peper zonder zaadjes
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 4 eetlepels zoute pinda's
    • 3 eetlepels zoetzure zilveruitjes (pot)
    • 1 stuks ei
    • 2 eetlepels geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Kipsatè laten ontdooien. Croissantdeeg uitrollen. Deegdriehoeken loshalen. Lente-uitjes schoonmaken en met het halve pepertje zeer fijn snipperen. Hardgekookte eieren pellen en prakken.
    2. Arachideolie verhitten en de lente-uitjes en het pepertje hierin 3 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Van het vuur af, de satè met saus, de zilveruitjes, pinda's en hardgekookte eieren erdoor roeren. Deze massa over de deeglapjes verdelen en deze oprollen.
    3. Oven voorverwarmen tot 200 graden. Ovenbakplaat bekleden met een vel vetvrij bakpapier. Croissants erop leggen. Laatste ei loskloppen en de croissants ermee bestrijken. Geraspte kokos erover strooien en de croissants in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Af laten koelen bij kamertemperatuur en inpakken voor de pickniclk.

    Tip

    Natuurlijk kunt u deze croissants ook direkt uit de oven, lekker warm, opeten.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties