Lamsrack met rozemarijnjus

    Lamsrack met rozemarijnjus

    4keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is heerlijk in het voorjaar, als het lamsvlees en de rozemarijn op zijn best zijn! Dit recept staat jaarlijks (net als asperges) op het menu. Je moet je goed aan oven temperaturen houden. Het vlees moet mooi rosé zijn van binnen, maar wel warm. Zorg dat je oven goed warm is. Als je goede boter neemt, krijg je overigens ook een betere saus. Laat je saus niet te hard koken.

    amulder Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gram boter
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
    • 150 ml droge witte wijn
    • 2 stukken lamsrack

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt in een pannetje 10 gram van de boter en fruit de sjalotten en knoflook hierin 2 minuten.
    2. Voeg de helft van de rozemarijn toe en fruit deze 1 minuut mee.
    3. Schenk de wijn in de pan en laat het vocht in ca. 10 minuten zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de ingekookte wijn.
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    5. Bestrooi het vlees met peper en zout en wrijf het in met de eetlepel rozemarijn die je nog over hebt. Leg de lamsracks in een braadslede.
    6. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad ze 15 minuten. Schakel de oven uit. Laat het vlees in de oven liggen.
    7. Schenk een scheut kokend water in de braadslede en roer de aanbaksels los. Schenk deze in een pannetje en voeg de ingekookte wijn toe.
    8. Breng aan de kook en klop de resterende 40 gram boter klontje voor klontje erdoor. Laat de saus tussentijds steeds weer koken. Op smaak brengen met peper en zout.
    9. Snijd de ribbetjes los, leg ze op 4 borden en lepel de jus erover.
    10. Lekker met: aardappeltjes (al dan niet in de schil) en een groene groente. Daarbij kun je denken aan een spinaziesalade, broccoli, bonen (bijvoorbeeld sugarsnaps).

    Tip

    Een lekkere rode wijn is hierbij erg fijn. Een shiraz is lekker. De slijter kan je hier mee verder helpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren