Hollandse asperges met kalfsentrecote en dragonsaus

    Hollandse asperges met kalfsentrecote en dragonsaus

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Asperges gecombineerd met kalfsvlees: een heerlijke combinatie

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kalfsentrecotes a circa 280 gr.
    • versgemalen peper en zout
    • 2 dl. krachtige kalfsfond
    • 4 dl. room
    • 1/4 bosje verse dragon
    • 24 asperges, afgekookt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verdeel de kalfsentrecote in gelijkmatige entrecotes van circa 280 gr.; kruid ze met peper en zout en bak ze in een mengsel van boter en olie rondom aan.
    2. Kook de kalfsfond met de room in tot een lichtgebonden saus; zoek de blaadjes van de dragon en snijd ze fijn.
    3. Verwarm de oven voor op 180° C. Braad de kalfsentrecotes in de voorverwarmde oven tot de gewenste gaarheid en snijd ze in plakken.
    4. Verwarm de saus en maak deze af met de dragon. Verwarm onderwijl ook de asperges opnieuw in het kookvocht; laat ze op een doek uitlekken en dresseer ze op voorverwarmde borden. Dresseer er de kalfsentrecote op en werk af met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren