Pruimentaart met amandelen

    Pruimentaart met amandelen

    16keer bewaard
    1uur


    28 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op pruimentaart en dit is mijn lievelingsrecept. Je kneed eerst het deeg, daaroverheen komt een mengsel met gemalen amandelen en tot slot wordt de taart met pruimen belegd.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 300 gr bloem
    • 200 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 1 ei
    • snufje zout
    • Voor de vulling
    • 100 gr zachte boter
    • 100 gr suiker
    • 200 gr gemalen amandelen
    • beetje kaneel
    • 4 eieren
    • ca. 15-20 verse pruimen, ontpit en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Met alle ingrediënten voor het deeg een stevig deeg kneden en 1 uur afgedekt in de koelkast leggen.
    2. Een taartvorm van 28 cm doorsnee invetten en de oven op 190 graden C voorverwarmen.
    3. Deeg op licht bebloemd oppervlak uitrollen en de bodem en de rand van de taartvorm met het deeg bedekken.
    4. Voor de vulling: boter, suiker en kaneel mixen tot een romig geheel. De eieren er een voor een doorheen mengen. Als laatste de gemalen amandelen erdoor mengen en de vulling over het deeg verdelen.
    5. De gehalveerde pruimen over de vulling leggen en licht aandrukken.
    6. Bak de taart in 35-40 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PaulHendrix
    3

    lekker, maar heb r n zakje vanillesuiker bijgedaan & hij moet zeker 55 min. bakken (daarna evt. nog 2min. grill erop) - 26 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren