Vijgenverrassing met ham

    Vijgenverrassing met ham

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bijzonder voorgerecht van met geitenkaas gevulde vijgen, omwikkeld met ham.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 verse vijgen
    • 3 zachte ronde fondant geitenkaasjes (b.v.fontina)
    • 10 plakken serranoham (of 10 plakken Parmaham)
    • 5 el olijfolie
    • 2 el balsamico-azijn
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de vijgen en snijd ze kruislings diep in. Deel de kaasjes in vieren, en stop in elke vijg ¼ deel van de kaasjes.
    2. Vouw de hamplakken dubbel en omwikkel de vijgen. Bestrijk het pakketje licht in met olijfolie.
    3. Grill voorverwarmen en plaats de pakketjes gedurende ±10 minuten tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
    4. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico-azijn en breng op smaak met peper en zout.
    5. Presentatie: Leg op elk bordje een vijg, en druppel er de dressing omheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren