Couscoussalade met kip

    Couscoussalade met kip

    61keer bewaard
    1uur40min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor een salade van couscous met kip heb ik ooit meegenomen uit Zuid-Afrika. Ik maak het regelmatig en het is altijd weer een succes.

    Karianne Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Kip + marinade
    • 2 kipfilets
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 eetl citroensap
    • 1 eetl honing
    • 1 eetl gemalen komijn/djintan
    • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
    • Salade
    • 1 schaaltje couscous (=ong halve verpakking)
    • 1 schaaltje komkommer, in kleine stukjes (=ong 1 komkommer)
    • 1 schaaltje tomaat, in kleine stukjes
    • 1 schaaltje kikkererwten (ong 400 gram)
    • 1 avocado, in stukjes
    • wat verse munt, in stukjes
    • Dressing
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 eetl citroensap
    • 1 eetl honing
    • 1 eetl gemalen komijn/djintan
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Maak als eerste de marinade en laat de kip hier ongeveer een uurtje in marineren (dan gaart het vlees als het ware al door het zuur in de marinade).
    2. 1 schaaltje couscous klaarmaken volgens verpakking (warm water opgieten totdat water is opgenomen). Meng de ingrediënten van de salade en de dressing door de couscous.
    3. Bak de gemarineerde kip in een voorverwarmde oven van 200 graden C in ongeveer 15 minuten gaar (om de 5 minuten even omdraaien, verleggen).
    4. Gare kipfilet snijden en op de salade leggen. Dan nog wat munt erover en evt, nog wat extra dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Jet
    van
    2

    Erg, erg lekkere salade! En was binnen 15 minuten klaar! Ik heb de salade ook zonder kip en munt gemaakt. De dressing heb ik iets aangepast: 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel komijnpoeder, 2 eetlepels citroensap en zout en peper naar smaak. - 23 feb 2015

    van
    2

    Heerlijk en heerlijk makkelijk! Het mag van mij alleen iets pittiger, dus ik heb wat Parmezan, pijnboompitten en chilipepers uit de molen toegevoegd. En de dressing verdubbeld, zoals eerder opgemerkt. Toprecept! - 03 jul 2014

    Marjel
    van
    1

    Deze couscous salade is erg lekker en eet ik vaak als lunch! Ik verdubbel de dressing en verder maak ik de couscous klaar met een klontje boter erbij. De verse munt en kip laat ik vaak weg. - 12 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren