Homemade hummus

    Homemade hummus

    5keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik aangepast omdat ik allergisch ben voor kikkererwten en nieuwsgierig was naar de smaak van hummus.

    Chantilly Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik witte bonen (ca. 400 g.), uitgelekt
    • 1 tl. gerookt paprikapoeder
    • 2 tl. venkelzaad
    • 1/2 tl. komijnpoeder
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 3 eetl. tahin (sesampasta)
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 citroen
    • zeezout
    • gerookt paprikapoeder voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de bonen, paprikapoeder, venkelzaad, komijn, knoflook, tahin en olie in een kom en knijp er de citroen boven uit.
    2. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer glad tot een smeuïge dip. Voeg een beetje zout naar smaak toe en strooi er wat paprikapoeder over ter garnering.
    3. Geef er Turks brood of geroosterde puntjes pitabrood bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren