Amandelkoek

    Amandelkoek

    30keer bewaard
    50min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Als je van amandelen en amandelspijs houdt, moet je zeker deze koek eens maken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 1 ei, gesplitst
    • 115 gr amandelspijs
    • 5 ml amandel extract
    • 250 gr bloem
    • 70 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Mix de boter romig in een grote mengkom; voeg geleidelijk suiker toe, en klop met een mixer door tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eidooier toe (bewaar het eiwit), de amandelspijs, amandelextract en mix door tot het goed gemengd is. Mix de bloem erdoor.
    3. Verspreid het mengsel over een vierkante of rechthoekige (ongeveer 35cm x 23 cm en 5 cm hoog) bakvorm. Klop het eiwit stijf; verspreid dit over het beslag in de bakvorm en bestrooi met amandelschaafsel.
    4. Bak de koek 35 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin. Laat afkoelen en snij in vierkanten van 5x5 cm. Bewaar in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren