Pasta met pesto, spinazie en parmaham

    Pasta met pesto, spinazie en parmaham

    7keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk en snel pasta recept, geschikt als avondeten, maar kan ook als lunch (pas dan de hoeveelheden iets aan). Als je geen verse pasta gebruikt is de bereidingstijd wel wat langer.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr verse tagliatelle of pasta naar keuze
    • 8 plakjes parmaham
    • 250 gr cherry tomaatjes (gehalveerd)
    • 800 gr verse spinazie
    • 4 eetlepels pesto (meer of minder naar smaak)
    • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de pasta tot de gewenste gaarheid.
    2. Bak de plakjes parmaham in een droge koekenpan (met anti-aanbaklaag) tot ze krokant zijn.
    3. Bak in een andere koekenpan de spinazie tot deze is geslonken. En in weer een andere koekenpan bak je de gehalveerde cherrytomaatjes even aan.
    4. Als de pasta gaar is roer je de pesto erdoor. Schep op de borden en leg boven op de pasta wat spinazie en daarboven op wat cherrytomaatjes. Serveer met de krokante plakjes parmaham en bestrooi het geheel desgewenst met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren