Valentijn whoopie pies

    Valentijn whoopie pies

    6keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Aangezien whoopies de nieuwste rage zijn, heb ik besloten om mijn eigen rode versie voor mijn liefje op Valentijnsdag te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de koekjes
    • 60 gr witte basterdsuiker
    • 100 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 1 ei
    • 150 gr witte bloem
    • 50 gr gemalen amandelen
    • ½ theelepel vanille-extract
    • rode kleurstof
    • Voor de botercrème
    • 75 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 theelepel water
    • 1 of 2 druppels amandelextract
    • rode kleurstof
    • Voor het glazuur
    • 100 gr poedersuiker
    • 3 eetlepels vers citroensap (of meer indien nodig)
    • rode kleurstof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasoven stand 5. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de boter en suiker. Voeg het ei toe en roer goed. Roer de bloem er geleidelijk aan door, dan de gemalen amandelen en het vanille-extract. Voeg tenslotte een paar druppels rode kleurstof toe totdat je de juiste kleur hebt.
    3. Maak met behulp van een spuitzak of voorzichtig met een lepel koekjes op de bakplaat. Ieder koekje moet ongeveer 3 cm in diameter zijn en ongeveer 1 cm dik.
    4. Bak ongeveer 10-15 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster.
    5. Ondertussen bereid je de botercrème: Meng de boter en suiker tot een gladde massa. goed mengen; voeg water en amandelextract toe. Verdeel het mengsel in de helft en giet een paar druppels kleurstof in de ene helft. Meng goed en zet opzij.
    6. Voor het glazuur: Meng de poedersuiker en het citroensap met een garde. Voeg een paar druppels kleurstof toe totdat je de gewenste kleur hebt.
    7. Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, kun je ongeveer 1 theelepel botercrème op de platte kant van koekje smeren-, plaats dan een tweede koekje erop, zoals een sandwich. Herhaal met de rest van de koekjes.
    8. Om ze te versieren, kun je met een vork glazuur over de koekjes laten druppelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren