Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasoven stand 5. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng de boter en suiker. Voeg het ei toe en roer goed. Roer de bloem er geleidelijk aan door, dan de gemalen amandelen en het vanille-extract. Voeg tenslotte een paar druppels rode kleurstof toe totdat je de juiste kleur hebt.
Maak met behulp van een spuitzak of voorzichtig met een lepel koekjes op de bakplaat. Ieder koekje moet ongeveer 3 cm in diameter zijn en ongeveer 1 cm dik.
Bak ongeveer 10-15 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster.
Ondertussen bereid je de botercrème: Meng de boter en suiker tot een gladde massa. goed mengen; voeg water en amandelextract toe. Verdeel het mengsel in de helft en giet een paar druppels kleurstof in de ene helft. Meng goed en zet opzij.
Voor het glazuur: Meng de poedersuiker en het citroensap met een garde. Voeg een paar druppels kleurstof toe totdat je de gewenste kleur hebt.
Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, kun je ongeveer 1 theelepel botercrème op de platte kant van koekje smeren-, plaats dan een tweede koekje erop, zoals een sandwich. Herhaal met de rest van de koekjes.
Om ze te versieren, kun je met een vork glazuur over de koekjes laten druppelen.