Pittige Chili-Knoflook Garnalen

    Pittige Chili-Knoflook Garnalen

    64keer bewaard
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Pittige garnalen op Thaise wijze. De garnalen kunnen vervangen worden door kip, varkens- of rundvlees, inktvis, Sint Jakobsschelpen of tofu. Een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 1/2 eetlepel plantaardige olie
    • 60 ml water
    • 75 gr kool, fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 8 grote verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 2 theelepels
    • 2 eetlepels ui, in ringen
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1 eetlepel ketjap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een koekenpan op een hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. Kool en 1 eetlepel water toevoegen en 30 seconden roerbakken. Kool uit de pan halen en over een presenteerschaal verdelen.
    2. In een pan op hoog vuur de resterende 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Knoflook en garnalen toevoegen en al roerend bakken tot de knoflook lichtbruin en de garnalen roze zijn. Chilipeper, ui, koriander, ketjap en resterende water toevoegen. 10 seconden roerbakken. Schenk het hete mengsel over de kool uit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren