Annie's curry met rundvlees en linzen

    Annie's curry met rundvlees en linzen

    3keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een favoriet van de familie; en een product van veel experimenten. Je zult versteld staan van hoe lekker, voedzaam deze curry is, en ook nog laag in vetgehalte.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theelepels olie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 grote tenen knoflook, gesneden
    • 3 eetlepels korma curry pasta
    • 600 gr mager rundvlees in blokjes
    • 375 ml runderbouillon
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 grote wortel, gesneden
    • 8 eetlepels rode linzen
    • 125 gr vetvrije yoghurt
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander
    • 2 eetlepels gesneden verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olie in een zware steelpan met deksel.
    2. Bak de ui totdat hij zacht is, voeg dan de knoflook toe en roerbak een paar seconden. Voeg de curry pasta toe en roer totdat het lekker begint te ruiken.
    3. Voeg het vlees toe en roerbak totdat het goed bedekt is met de pasta en bruin wordt.
    4. Voeg de runderbouillon toe evenals de tomatenpuree en breng alles aan de kook. Zet de deksel erop en laat vervolgens 1 uur zachtjes sudderen.
    5. Voeg de wortel toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat verder sudderen, totdat de wortels zacht zijn en de linzen uit elkaar zijn gevallen en de saus hebben ingedikt (dit duurt ongeveer 20 minuten). Roer vaak zodat het niet gaat plakken.
    6. Haal van het vuur en roer de yoghurt en kruiden erdoor. Serveer met basmati rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren