Aubergine pastasaus

    Aubergine pastasaus

    4keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vegetarische aubergine pastasaus waar ook vleeseters van zullen houden. Ik serveer het meestal met linguini, maar alle pasta's voldoen. Je kan er ook een ovenschotel mee maken, door de saus te mengen met penne en er geraspte mozzarella overheen te strooien en de schotel vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven te bakken op 180 C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote aubergines
    • 60 ml olijfolie
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 1 blik (400 gr) hele tomaten, uitgelekt (sap bewaren) en gesneden
    • 2 verse tomaten, gesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel rode wijn (optioneel)
    • 1/2 bosje basilicum, ruw gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de aubergines in ronde plakjes en dan in reepjes. Bak ze in olijfolie op medium vuur. Voeg meer olie toe indien nodig. Blijf roeren zodat het niet aan de pan blijft plakken of aanbrandt.
    2. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 5 minuten, terwijl je roert. Voeg alle tomaat toe en de wijn, roer goed. Verlaag het vuur een beetje en laat de saus 15 minuten op laag vuur sudderen. Voeg wat van het bewaarde tomatensap toe indien nodig, je wilt niet dat de saus te droog wordt.
    3. Ongeveer halverwege de kooktijd voeg je de helft van de basilicum toe. Net voor het opdienen voeg je de rest van de basilicum toe. Serveer met pasta, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog meer basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren