Dit is een geweldige curry en lekker makkelijk te maken. Je kunt kip gebruiken in plaats van lamsvlees, het smaakt altijd goed. Je kunt het van te voren maken en dan opwarmen, kan ook goed ingevroren worden.
B
benburgess
Maak dit als eerste!
Ingrediënten
Porties: 2
350 gr lamsfilet, in kleine stukjes gesneden
250 gr verse spinazie
1 ui, fijngesneden
2 tomaten, ontveld en fijngehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel knoflook puree
1 theelepel rode chili poeder
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel komijn zaadjes
zout
1 verse groene chilipepers, gesneden ter garnering
Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en bak ze tot ze beginnen te bruinen. Voeg de knoflook en tomaten toe roer ongeveer een minuut. Voeg de chilipoeder, kurkuma, komijn en zout naar smaak toe en roer. Roer tot de olie begint te scheiden, als het begint vast te kleven aan de bodem van de pan voeg een of twee eetlepels water toe.
Voeg het lamsvlees en 200 ml water toe. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten op een laag vuur koken. Voeg de spinazie toe , zet het deksel terug op de pan en laat nog 15 minuten koken of totdat het lamsvlees gaar is.
Verwijder het deksel en laat sudderen voor een verdere 10-15 minuten of totdat bijna alle vocht verdampt is. Garneer met gehakte groene pepers en schilfers verse gember en serveer met een rijst naar keuze.