Ben's lam en spinazie curry

    Ben's lam en spinazie curry

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een geweldige curry en lekker makkelijk te maken. Je kunt kip gebruiken in plaats van lamsvlees, het smaakt altijd goed. Je kunt het van te voren maken en dan opwarmen, kan ook goed ingevroren worden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr lamsfilet, in kleine stukjes gesneden
    • 250 gr verse spinazie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 tomaten, ontveld en fijngehakt
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 theelepel knoflook puree
    • 1 theelepel rode chili poeder
    • 1 theelepel kurkuma poeder
    • 1 theelepel komijn zaadjes
    • zout
    • 1 verse groene chilipepers, gesneden ter garnering
    • schilfers verse gember ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en bak ze tot ze beginnen te bruinen. Voeg de knoflook en tomaten toe roer ongeveer een minuut. Voeg de chilipoeder, kurkuma, komijn en zout naar smaak toe en roer. Roer tot de olie begint te scheiden, als het begint vast te kleven aan de bodem van de pan voeg een of twee eetlepels water toe.
    2. Voeg het lamsvlees en 200 ml water toe. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten op een laag vuur koken. Voeg de spinazie toe , zet het deksel terug op de pan en laat nog 15 minuten koken of totdat het lamsvlees gaar is.
    3. Verwijder het deksel en laat sudderen voor een verdere 10-15 minuten of totdat bijna alle vocht verdampt is. Garneer met gehakte groene pepers en schilfers verse gember en serveer met een rijst naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren