Bevroren aardbeien cheesecake

    Bevroren aardbeien cheesecake

    2keer bewaard
    7uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk aardbeien cheesecake recept dat erg makkelijk te maken is en erg geschikt voor feestjes. Bewaar hem simpelweg in de vriezer en serveer wanneer je wilt. Laat je gasten versteld staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel gelatine-poeder
    • 8-10 volkorenkoekjes
    • 2 eetlepels ongezouten boter (40 gr)
    • 500 gr Hüttenkäse, door een zeef gehaald
    • 250 gr yoghurt
    • 125 ml gecondenseerde melk
    • 300 gr aardbeien, geprakt
    • 1/2 kleine appel
    • 1 takje verse muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 6uur in de diepvries  ›  Klaar in:7uur 

    1. Week de gelatine in heet water en roer totdat het volledig is opgelost. Zet opzij.
    2. Verkruimel de koekjes tot grove kruimels en doe ze in een kom. Smelt de boter in de magnetron gedurende 1 minuut op hoog (100%). Giet de gesmolten boter over de koekkruimels en meng goed.
    3. Maak van de koekkruimels een bodem in een springvorm. Maak het oppervlak gelijk en laat opstijven in de koelkast.
    4. Doe de Hüttenkäse in een kom, voeg de yoghurt, gecondenseerde melk en geprakte aardbeien toe. Meng tot een glad geheel. Voeg de opgeloste gelatine toe en roer een halve minuut.
    5. Giet dit mengsel over de koekjesbodem. Laat 6 uur in de vriezer opstijven. Garneer met appel en muntblaadjes, snijd in taartpunten en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren