Pizza met asperges, geitenkaas en spek

    (41)
    40 minuten

    Asperges, bacon en geitenkaas zijn de basisingrediënten van deze spannende pizza. Een mooie manier om kinderen asperges te leren eten!


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 plakjes spek/bacon, in stukken van 2 cm
    • 1 kant-en-klare pizzabodem
    • 200 gr geraspte mozzarella
    • 150 gr verse asperges, fijngesneden
    • 125 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 300 gr geitenkaas
    • 1 theelepel rode chilivlokken
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur de bacon een paar minuten bakken. Niet krokant laten worden. Op een stuk keukenrol laten uitlekken en apart zetten.
    3. De pizzabodem op een grote bakplaat leggen. Mozzarella, stukjes bacon, asperges en tomaat erover verdelen. Tenslotte de geitenkaas erover verdelen en op smaak brengen met rode chilivlokken en zwarte peper.
    4. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de korst aan de onderzijde goudbruin is (til de pizza even op). 3-5 minuten laten afkoelen alvorens te snijden en op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (41)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    tedk
    van
    0

    Dit was geweldig!  -  29 mei 2014

    van
    0

    Echt een heerlijke pizza Tip: Bak de pizza op van plaats op de bakplaat op een Pizzasteen (niet de standaard maar een echte poreuze zodat het vocht uit het deeg wordt getrokken. Deze zijn gewoon op internet te koop. Ik heb die van mij op mijnpizzasteen.nl gekocht)  -  05 apr 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren