Blondie met zwarte kersen

    Blondie met zwarte kersen

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Ik probeer nu al geruime tijd een eenvoudige blondie te maken met behulp van mijn favoriete ingrediënten en hier is het recept dat ik nu gebruik. Dit is echt gemakkelijk en lukt elke keer weer.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 100 gr witte chocolade
    • 100 gr boter (of margarine)
    • 200 gr zacht lichtbruine suiker
    • 2 grote eieren
    • 110 gr bloem
    • 100 gr witte chocolade stukjes (of gehakte chocolade)
    • 50 gr pecannoten of walnoten, gehakt
    • 50 gr zwarte kersen (vers of blik)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven op 180 C/350 F/gasoven stand 4. Vet een 20 x 23 x 4 cm bakblik in en bedek met bakpapier.
    2. Smelt 100 gr witte chocolade met de boter in de magnetron of au bain marie. (Ik gebruik een magnetron, en heb er nooit een probleem mee gehad!) Zet opzij en laat iets afkoelen.
    3. Klop de eieren en de suiker samen. Voeg langzaam de gesmolten chocolade/boter toe en meng.
    4. Zeef de bloem erdoor en roer voorzichtig. Roer de gehakte noten en chocolade erdoor, giet vervolgens het mengsel in het bakblik. Verdeel de zwarte kersen gelijkmatig over het mengsel. Druk ze voorzichtig in het mengsel, ze zullen er verder inzinken tijdens het bakken.
    5. Bak 35-40 minuten. (Ik bak hem altijd de volledige 40 minuten, op de bovenste plank van mijn gasoven, maar iedere oven is weer anders!)
    6. Laat afkoelen in het bakblik en snijd vervolgens in 16 vierkantjes. Probeer ze niet allemaal in een keer op te eten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren